Bekijk vacatures

Menu

We volgen Geert tijdens zijn werk als verkoopadviseur en projectmanager bij Arma Keukens, waar hij met veel enthousiasme klanten helpt hun droomkeuken te realiseren.

DB-paspoort 

Naam: Geert Bode
Leeftijd: 25
Woonplaats: Doornspijk
Functie: Verkoopadviseur/projectmanager bij Arma Keukens
Werkzaam bij DB Keukens: 3,5 jaar
Als ik niet aan het werk ben dan..: breng ik tijd door met vrienden, ben ik te vinden in de sportschool of op het voetbalveld.

Medewerker Geert

Wat is er zo leuk aan werken in de keukenwereld?

“Een keuken is bij ieder huishouden een belangrijk onderdeel. Zelfs als je niet van koken houdt, is een keuken onmisbaar. Hierdoor kan ik voor ieder persoon iets betekenen en dat voelt goed. De constante veranderingen in de branche houden mijn werk uitdagend en interessant.”

Welk project is je bij gebleven?

“Een project dat me is bijgebleven, was een grote keuken met complexe uitdagingen. In zo'n situatie is het belangrijk om scherp te zijn en praktische oplossingen te vinden. Het geeft veel voldoening een mooi eindresultaat te leveren. Hoe groot of klein een keuken ook is, het is belangrijk dat de klant blij is met het resultaat.”

Hoe ga je om met klanten die verschillende smaken en voorkeuren hebben?

“Verschillende smaken hebben we allemaal. Ik herinner me nog goed een echtpaar aan mijn tafel, ze konden maar niet tot een beslissing komen. Mijn taak was om een oplossing te vinden waar ze beiden tevreden mee waren. Ik deelde verschillende voorbeelden en ideeën, gebaseerd op mijn ervaring en expertise. Uiteindelijk konden ze zich in één van deze opties vinden. Ik bracht mijn ideeën naar voren zonder een keuze voor hen te maken. Want dat is écht aan hen.”

Zelfs als je niet van koken houdt, is een keuken onmisbaar.

Wat heb je geleerd in je functie?

“Een groot leermoment is hoe belangrijk 'luisteren' is. Dit klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is het lastiger. Echt luisteren naar de wensen van de klant, met daarbij de toon van het gesprek en hun lichaamstaal. Wanneer een klant merkt dat ik oprecht luister en het gesprek serieus neem, groeit het vertrouwen en verloopt het gesprek veel soepeler.”

Hoe blijf je je ontwikkelen in je functie?

“Ik kijk wat ik kan, waar ik sta en waar ik heen wil. Een slimme zet voor mij was om een samenwerking met aannemers en bouwbedrijven aan te gaan. Ik ging met hen aan tafel om te kijken of we wat voor elkaar konden betekenen. Het is echt een wereld van verschil hoe je met klanten in de showroom praat of hoe je samenwerkt met een aannemer. Het is leuk om te zien hoe bedrijven mijn expertise waarderen. Zo werken we samen aan mooie projecten!

Wat vind jij belangrijk in het leveren van kwaliteit?

“Het leveren van kwaliteit betekent niet alleen advies geven, maar ook de keuken zelf monteren en verwerken. Tussen het eerste showroombezoek en de laatste schroef op locatie zijn veel stappen. Doordat ik in de showroom 'montagegericht' verkoop, kan het in de praktijk goed worden gebracht. Zelf een dag mee met de keukenmontage, was erg nuttig voor mij. Ik kreeg een goed beeld en weet wat ik kan aan- en afraden bij klanten.”

Medewerker Geert

Welke klant of keuken vergeet je nooit meer?

“Een van mijn mooiste keukens staat in Ermelo, vlakbij. Hier heb ik een prachtige leefkeuken gerealiseerd. Het begon met een online vergadering waarbij ik een bouwtekening kreeg en vrijheid kreeg om wanden te doorbreken. Ik heb een ontwerp gemaakt dat perfect bij hun wensen paste en wij kregen de opdracht. De klanten genieten nu van hun prachtige leefkeuken. Dit project laat zien dat de energie die je erin steekt wordt beloond!”

Waar ben je trots op binnen DB Keukens?

"De band tussen collega's is sterk. Wij zijn bereid om elkaar elke dag te helpen beter te worden in wat we doen en waar we van genieten in ons vak."

Hoe is de sfeer tussen de collega’s?

"De sfeer is heel goed. Natuurlijk komen er bij elk bedrijf weleens problemen voor, maar die worden hier snel opgelost. De tradities, zoals uitjes als karten, gezellig eten en natuurlijk de jaarlijkse borrels, zijn goed voor band van het team. In mijn ogen onmisbaar voor elk bedrijf."

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

"Tijdens een drukke werkdag ben ik de hele dag te vinden in de showroom. Ik help klanten die toe zijn aan een nieuwe keuken en denk mee over de beste oplossingen. Iedere afspraak is anders, omdat ieder persoon wat anders wil. Ik zorg ervoor dat ik voldoende energie haal uit het gesprek. Het doel is dat de klant zo enthousiast wordt over het ontwerp dat ze op de gong mogen slaan en graag met mij zaken willen doen," zegt Geert met een glimlach.

Medewerker Geert
Dit artikel is geschreven door
Verkoop adviseur/ projectmanager Geert Bode
Terug naar overzicht