Bekijk vacatures

Menu

Wat mijn werk leuk maakt zijn de enthousiaste klanten. Dit maakt mij ook enthousiast

Marjolein Vlot werkt al bijna acht jaar voor DB Keukens. Ze is begonnen bij de vestiging Ardi Keukens met een bijbaan als gastvrouw/receptioniste. Ze is nu fulltime verkoopster en daarnaast heeft ze een BBL-opleiding Junior Accountmanager afgerond.

Als verkoopadviseur helpt Marjolein klanten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. “Ik denk mee over de perfecte keukenopstelling, de kleurencombinaties en de keukenapparatuur. Ik adviseer hierover en laat de klant in de showroom van alles zien. Dit alles op basis van de wensen van de klant passend binnen hun budget”. Ze vindt het belangrijk om een goede 3D tekening te maken voor de klant. “Op die manier krijgt de klant een beeld en gevoel bij de keuken. Dat vind ik erg belangrijk. Wat mijn werk leuk maakt zijn de enthousiaste klanten. Dit maakt mij ook enthousiast.”

Door een goede 3D tekening krijgt de klant een beeld en gevoel bij de keuken
Marjolein Vlot

Marjolein vindt het belangrijk om de klant zo goed mogelijk te adviseren. Ze besteedt veel aandacht aan de klant om de klant echt te leren kennen. “Iedere klant is speciaal en uniek op zijn eigen manier. Ik vind het zó leuk om bij al die verschillende karakters de juiste klik te ontdekken. Het belangrijkste is nog wel om een band te krijgen met de klant.” Dit doet ze door goed te luisteren naar de klant. Dit is ook haar kracht, het emotionele aspect van haar werk, het echt ‘connecten’ met de klant.

“Het allerleukste aan mijn werk vind dat ik mensen blij kan maken met een nieuwe keuken, die er heel hard voor gespaard hebben. Het is zo leuk om die mensen met hun gespaarde geld zo ontzettend blij te maken.”

“Ik heb één keer een klant gehad die zo onwijs blij was met haar nieuwe keuken dat ze begon te huilen. Toen heb ik de klant wel even een knuffel gegeven.”

Marjolein krijgt regelmatig een kleinigheidje als blijk van waardering van klanten. Dit doet haar altijd goed. Zo kreeg ze al eens Rituals pakket, gehaakte bloementjes op haar bureau en tekeningen van kinderen. Dat zal ze allemaal niet snel vergeten.

Marjolein-Vlot-2

Ze zit erg op haar plek als verkoopadviseur bij Ardi Keukens. Het is een warm bedrijf geeft ze aan, waar ze zich thuis voelt. “De directie zorgt goed voor haar medewerkers, de teamleiders staan voor je klaar als je ze nodig hebt en de collega’s worden een soort van familie van je”.

De collega's worden een soort van familie voor je

De passie voor keukens deelt Marjolein met haar vader. Haar vader was ook verkoopadviseur en heeft haar het vak geleerd. Enkele jaren hebben ze zelfs nog samengewerkt bij Ardi Keukens. Mooie tijd geeft Marjolein aan, wat ze niet snel zal vergeten. Haar vader is nu keukenmonteur en ook al werken ze niet meer samen, sparren en ideeën uitwisselen doen ze nog wel. "Mijn vader weet veel van het technische aspect van een keuken. Daar leer ik veel van."

Marjolein Vlot
Marjolein Vlot
Dit artikel is geschreven door
Verkoopadviseur Marjolein Vlot
Terug naar overzicht