Bekijk vacatures

Menu

Wil jij verkoopadviseur worden?

Ben jij een ‘mensen-mens’? Bouw jij aan een uitstekende klantrelatie door accuraat, netjes en gedisciplineerd met jouw klanten om te gaan? Leer aan het DB Vakcollege hoe je een verkoopadviseur wordt die zich compleet kan inleven in de klant en wensen weet om te zetten naar een persoonlijk keukenontwerp.

Lees op deze pagina meer over onze unieke opleiding tot verkoopadviseur. Of bekijk de openstaande vacatures voor verkoopadviseur.

Vacature-verkoopadviseur-keukens
Vacature-Verkoopadviseur

Een boeiende en praktische opleiding

De opleiding tot verkoopadviseur is een boeiende, praktische opleiding. Theorie wordt afgewisseld met gastcolleges bij diverse leveranciers en fabrikanten. Je bezoekt leveranciers waar je specifieke productkennis opdoet. In een online leeromgeving op onze vestigingen voer je opdrachten uit en maak je je eigen wat je geleerd hebt.

Daarna ga je stap voor stap deelnemen aan het verkoopproces, samen met een buddy. Je maakt kennis met de unieke cultuur van ons familiebedrijf waarvan betrokkenheid, oprechtheid en gedrevenheid voor het vak de belangrijkste pijlers zijn. Dagelijks zetten honderden medewerkers zich met passie en plezier in om de allerhoogste klanttevredenheid te realiseren, ook in het traject na de verkoop. Daar hoor jij bij!

Verkoopadviseur-omscholen

Hoe ziet de opleiding eruit?

Verkoopadviseur-omscholen

Natuurlijk spring je niet direct in het diepe. Stap voor stap bouwen we aan jouw kennis en ervaring aan de hand van een doordachte leermethode. Tijdens deze professionele opleiding leg je een goede basis die je uitbouwt in de praktijk.

Junior opleiding
Tijdens de eerste anderhalf jaar heb je circa 20 lesdagen waarin je de basis van het vak wordt aangeleerd, met behulp van ervaren DB-trainers. Stap voor stap volg je het verkoopproces, ook in de praktijk. We begeleiden je bij het ontwerpen van keukens. Aspecten die aan de orde komen zijn onder meer: Hoe vul je een lege keukenruimte in? Hoe zorg je voor ergonomie in de keuken? Na de opleiding zijn er 6 terugkomdagen gepland waarin je kennis en ervaring met elkaar deelt en je meer diepgang krijgt. Kom je blanco binnen, dan heb je na deze tijd een stevige basis wat keukens zijn en wat onze organisatie inhoudt.

Medior opleiding
Na de junior opleiding die 1,5 jaar duurt, duik je de diepte in als medior. Hier doe je specifiekere kennis op over apparatuur en andere keukenonderdelen. Ook ga je je meer richten op de beleving van keukens als onderdeel van het interieur en maak je je ontwerptechnieken eigen.

Senior
Als senior ga je een keer op bezoek bij een binnenhuis architect en leer je met de hand te schetsen. Ook doe je ervaring op met het omgaan van Engelstalige klanten. Dit alles wordt ondersteund met de elektronische leeromgeving.

Verkoopadviseur-omscholen
Vacature-verkoopadviseur-keukens
Vacature-verkoopadviseur-keukens

Voor wie is de opleiding?

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Interesseer je je voor andere mensen? Ben je accuraat en gedisciplineerd in het omgaan met klanten en beschik je over basis computervaardigheden?

Zelfs al heb je geen ervaring met keukens maar werk je bijvoorbeeld in de detailhandel, modewereld, horeca of supermarkt, dit vak kun je leren!

Verkoopadviseur-omscholen

Ja, ik wil meer informatie!

Showroom Artic Keukens Utrecht

De opleiding tot verkoopadviseur start op meerdere momenten in een jaar. Scholing vindt zowel aan het DB Vakcollege bij Artic Keukens Utrecht plaats als op de vestiging waar je werkzaam bent. Daarnaast leer je in de praktijk bij onze leveranciers.

Heb je interesse in het omscholen tot verkoopadviseur? Solliciteer dan op één van de openstaande vacatures voor verkoopadviseur. Als je bent aangenomen volg je de opleiding aan het DB Vakcollege en ga je daarna aan de slag bij de vestiging waar je werkt. Om zo klanten te adviseren op 9+ niveau, mooi toch?!

Wil je meer informatie over het omscholen via het DB Vakcollege? Neem dan contact op met onze HR-afdeling (hr@dbkeukengroep.nl).