Gerhard (24) werkt nog maar net fulltime bij DB Keukens, maar voelt zich hier allesbehalve nieuw. Hij liep als tiener al in de showrooms rond, verkocht op zijn zestiende zijn eerste keuken en werkte jarenlang mee in de weekenden en vakanties. Na een tussenstap in de financewereld keerde hij terug, dit keer met een duidelijk doel: groeien via een traineeship. “Ik wilde na mijn studie eerst verder kijken. Maar ik merkte al snel dat DB de plek is waar ik wil bouwen aan mijn toekomst. Dan wil ik ook snappen hoe alles werkt.”
Gerhard begon zijn traineeship op de plek waar hij zich het meest thuis voelt: de verkoopvloer. Daarna maakte hij bewust de overstap naar het klantteam. “In de verkoop strijd je voor iets onzekers: kiest een klant voor jou? Dat vind ik fantastisch. In het klantteam werk je met klanten die al voor DB gekozen hebben. Dan is het de kunst om dat vertrouwen vast te houden. Ontzettend leerzaam dus”
Aan de klantzijde leert hij nu alles over orders, service, planning en communicatie. Handig, want het traineeship neemt hem uiteindelijk door iedere afdeling. Vooral meelopen in de montage kijkt hij naar uit. “Dat lijkt me zo leerzaam. Daar begint het vak.”
Zijn traineeship draait niet alleen om meelopen, maar om meedoen. Zo werkt hij op dit moment samen met collega Christian aan een pilot: het opzetten van een klantteam op locatie Utrecht. “Nu doet Nunspeet veel voor Utrecht, maar straks willen we dat elke vestiging zelf bestelt en de service zelf oppakt. Wij mogen die verandering helpen vormgeven. Heel tof om daar middenin te zitten.”
Hij ervaart hiermee direct hoe processen lopen, waar verbeteringen kunnen zitten en hoe afdelingen beter op elkaar aansluiten.
Na zijn verhuizing en kersverse huwelijk begon Gerhard in een compleet nieuwe omgeving. Maar toch voelde DB meteen weer als thuis. “Het maakt niet uit op welke locatie je staat, de sfeer is gewoon goed. Informeel, betrokken en gezellig, maar wel gedreven. Iedereen werkt hard, maar er is altijd ruimte voor een praatje.”
Of het nu gaat om actieweken vol energie, barbecues in de zomer of borrels op vrijdag, hij noemt de cultuur familiair en professioneel tegelijk. “Het voelt klein, terwijl het een groot bedrijf is. Dat vind ik echt typisch DB.”
Als je hem vraagt naar hoogtepunten, hoeft hij niet lang na te denken. “De eindejaarsactieweken. Dat is chaos op een positieve manier. Iedereen gaat ervoor. Dat geeft zoveel energie. Maar ook de kleine dingen tellen, zoals even samen wat drinken na een drukke dag.”
Gerhard kwam terug naar DB omdat hij wist dat het goed zat: de sfeer, de mensen en de manier waarop hier gewerkt wordt. “Je wordt hier niet gezien als nummertje. Je krijgt vertrouwen én kansen om jezelf te ontwikkelen.”
En dat traineeship? En dat traineeship? Dat past precies bij hoe hij wil leren. “Ik weet nog niet waar ik over een paar jaar sta. Maar zolang ik van alles mag leren, van de verschillende afdelingen mag proeven en mee mag bouwen aan dit bedrijf, zit ik hier op mijn plek. Dit traineeship geeft me die ruimte.”
Wil je ook werken op een plek waar je kansen krijgt om te groeien, te leren én jezelf te blijven ontwikkelen? Dan zit je bij DB Keukens helemaal goed. Bekijk de vacatures hier.